Οι επιτυχόντες του προγράμματος - "ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ"

Προκειμένου να δείτε τη λίστα των επιτυχόντων στο πρόγραμμα "ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ" κάντε κλικ εδώ.

Για τη διαφύλαξη των προσωπικών σας δεδομένων, τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί με τον προσωπικό αριθμό ΑΜΚΑ.

Τυχόν ενστάσεις κατά των προσωρινών αποτελεσμάτων υποβάλλονται σε αποκλειστική προθεσμία πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία της ανάρτησης στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Παρακαλούνται όλοι οι επιτυχόντες, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 πμ να παρευρεθούν στο αμφιθέατρο στο  "ΔΗΜΗΤΡΑ" ΚΕΕ, Παλαιολόγου 19, για την έναρξη του προγράμματος.

 

Επιλογή Υποψήφιων Καταρτιζομένων

Τα αποτελέσματα επιλογής για την συμμετοχή των καταρτιζομένων στο πρόγραμμα "ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ" θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014.

Ενημερωτική Εκδήλωση για το Επιδοτούμενο Πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ»

Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δίκτυο Επιχειρήσεων Δημιουργικού Τομέα» προσκαλούν όλους του Δημότες Λάρισας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Θυρίδες Ανάπτυξης και Λειτουργίας Επιχειρήσεων στο Δημιουργικό τομέα -ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ»,να παρευρεθούνσε Ενημερωτική Ημερίδα που θα πραγματοποιηθείτην Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου και ώρα 10.00 πμ στο «Χατζηγιάννειο» Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, Ρούσβελτ Φραγκλίνου 59.

Αντικείμενο της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των δυνητικά ωφελουμένων της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων για τις δράσεις και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη συμμετοχή τους στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Θυρίδες Ανάπτυξης και Λειτουργίας Επιχειρήσεων στο Δημιουργικό τομέα -ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ», το οποίο αποσκοπεί στην Κοινωνική, Επαγγελματική και Επιχειρηματική  δραστηριοποίηση 80 ανέργων του Δήμου Λαρισαίων.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, θα έχουν την  ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για το πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» καθώς και για τη δυνατότητα συμμετοχή τους σε αυτό.

Ενημερωτική Ημερίδα του Επιδοτούμενου προγράμματος «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ»

Οι δράσεις και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη συμμετοχή ανέργων της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων του Δήμου Λαρισαίων στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ»  παρουσιάστηκαν χθες, Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014 κατά τη διάρκεια της ενημερωτικήςεκδήλωσης που πραγματοποίησε στο «Χατζηγιάννειο» Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας,ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δίκτυο Επιχειρήσεων Δημιουργικού Τομέα».

Οι υπεύθυνοι του έργου και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μίλησαν για τις δυνατότητες που προσφέρουν τα επιδοτούμενα προγράμματα ΤοπΣΑ, τα οποία αποσκοπούν στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ανέργων της τοπικής κοινωνίας.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση αλλά και η παρακίνηση των δυνητικά ωφελούμενων του έργου για ένταξη στην αγορά εργασίας και επιχειρηματική δραστηριοποίηση 80 ανέργων του Δήμου Λαρισαίων σε επαγγέλματα του Δημιουργικού Τομέα και του «Εναλλακτικού» εμπορίου μέσα από την παροχή δράσεων ολοκληρωμένης υποστήριξης.

Στην ημερίδασυμμετείχεο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων κ. Γαλάτος Άρης ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό μαζί με τονεκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Γρ. Παπαχαραλάμπους, ενώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας ως Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του έργου, εκπροσώπησε ο κ. Δ. Χατζηχρήστος.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε εκτενέστερα το έργο  «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ»  από την Υπεύθυνη του Έργου κα. Βασιλική Αναστασοπούλου ενώ εκτενής αναφορά έγινε και στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις από τον Υπεύθυνο Προγραμμάτων Κατάρτισης και Συμβουλευτικής κ. Λευτέρη Μόσχη.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα λήγει στις 17.01.2014.

 

Παρουσίαση του επιδοτούμενου προγράμματος «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ»

Παράταση προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής ανέργων του Δήμου Λαρισαίων στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ»

Παρατείνεται έως τις 17.01.2014 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» των ενδιαφερόμενων ανέργων του Δήμου Λαρισαίων. Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων που αφορούν την επιλογή, κατάλληλη προετοιμασία, κατάρτιση, επιμόρφωση, συνεχή επαγγελματική καθοδήγηση, ολοκληρωμένη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη 80 ανέργων του Δήμου Λαρισαίων, με σκοπό την επαγγελματική δραστηριοποίησή τους στους τομείς των δημιουργικών επαγγελμάτων αλλά και του «εναλλακτικού» εμπορίου.

Το πρόγραμμα υλοποιεί η Α.Σ. «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» που απαρτίζεται από τους φορείς: ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, BEEGROUP Α.Ε. με συντονιστή εταίρο της Α.Σ. το «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ ΑΕ.

Για την υποβολή των αιτήσεων καθώς και για κάθε πληροφορία σχετική με το πρόγραμμα ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ, Παλαιολόγου 19, έναντι σταθμού ΟΣΕ, Λάρισα, Αρμόδιος Επικοινωνίας κα Χατζούλη Χάιδω τηλ. 2410-554024  (εσωτ.400), ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του έργου www.dimiourgo.net από όπου και μπορούν να προμηθευτούν και το έντυπο της Αίτησης Συμμετοχής.

Δικαίωμα συμμετοχής  έχουν :

*        Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ

*        Νέοι επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών, με προϋποθέσεις)

*        Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με χαμηλά εισοδήματα

 

Πιο αναλυτικά ως επιχειρήσεις του Δημιουργικού Τομέα χαρακτηρίζονται οι επιχειρήσεις εκείνες που η κύρια δραστηριότητά τους πηγάζει από την ατομική δημιουργικότητα, επιδεξιότητα ή ταλέντο τα οποία έχουν τη δυνατότητα εάν αξιοποιηθούν επιχειρηματικά να αποτελέσουν πηγή βιοπορισμού, εισοδήματος και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Βασικά κριτήρια ένταξης  επαγγελμάτων/επιχειρήσεων ως δημιουργικού τομέα είναι το στοιχείο της “δημιουργίας” το οποίο θα πρέπει να αποτελεί  κεντρικό παράγοντα εισροής στην παραγωγική διαδικασία. Οι συμμετέχοντες ολοκληρώνοντας την προετοιμασία τους μέσω των παραπάνω δράσεων, θα αποκτήσουν  τις απαραίτητες δεξιότητες και θα υποστηρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος με συνεχή επαγγελματική και επιχειρηματική καθοδήγηση από εξειδικευμένους συμβούλους επιχειρηματικότητας, προκειμένου να προχωρήσουν στην ίδρυση επιχείρησης στον Δημιουργικό τομέα (ίδρυση ατομικής ή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης)  ή να προωθηθούν στην απασχόληση σε υφιστάμενες τοπικές επιχειρήσεις του κλάδου, ή ακόμη και να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν/επιχορηγηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα (ανάπτυξη επιχειρηματικού Σχεδίου).

You are here: Home Home