Διακρατική Δικτύωση και Mεταφορά Tεχνογνωσίας

Μια μοναδική για τα δεδομένα της πόλης μας συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και τη Τρίτη 25-26 Αυγούστου 2014 στις εγκαταστάσεις του ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ. Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ΤοπΣΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ», ο εκπαιδευτικός οργανισμός είχε τη χαρά να υποδεχτεί έναν εμπειρογνώμονα σε θέματα υποστήριξης επιχειρήσεων του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι του προγράμματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ συμμετείχαν σε διαδραστικές συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια όπου δοθηκε έμφαση σε παραδείγματα επιχειρηματικότητας στο δημιουργικό τομέα με στόχο να λειτουργήσουν ως πρότυπα και πηγή έμπνευσης για τα άτομα που ενδιαφέρονται να ιδρύσουν τη δική τους ατομική ή κοινωνική επιχείρηση.

Ο επίτιμος καλεσμένος είναι απεσταλμένος της θερμοκοιτίδας Chocolate Factory που λειτουργεί στο Λονδίνο από το 1996 και αποτελεί κέντρο για την επώαση νεοσύστατων επιχειρήσεων που ανήκουν στο δημιουργικό και πολιτιστικό τομέα. Το Chocolate Factory αποτελεί μια «δημιουργική θερμοκοιτίδα», όπου ο πολιτισμός και η επιχειρηματικότητα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν πλούτο και κοινωνική ένταξη, ενώ εμπνέεται από τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Ο προσκεκλημένος μοιράστηκε την προσωπική του εμπειρία και καριέρα ενώ έγινε εκτενής ανάλυση του συγκεκριμένου μοντέλου επιχειρηματικότητας και οι παράγοντες επιτυχίας του, προκειμένου να μεταφερθούν στοιχεία και χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στις ανάγκες και τις ιδέες των ωφελουμένων της Πράξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΟΑΕΔ

Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ
«Για την πρόσληψη 10.000 ωφελουμένων των δράσεων ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ »
Για να δείτε το ενημερωτικό δελτίο, κάντε κλικ εδώ

Συμμετοχή του ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ στο Φεστιβάλ Πηνειού

Το ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ συμμετέχει φέτος στο Φεστιβάλ Πηνειού με δικό του περίπτερο και  πλούσιο υλικό! 

Από το Σάββατο 28 Ιουνίου έως και την Κυριακή  6 Ιουλίου  οι επισκέπτες της εκδήλωσης έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διάφορες ειδικότητες του δημιουργικού τομέα .

Χειροτεχνίες & κατασκευές, παραγωγή χειροποίητων προϊόντων, εικαστικές τέχνες, μόδα & oμορφιά, ΜΜΕ, μουσική, δημιουργική απασχόληση & διοργάνωση εκδηλώσεων όλα κάτω από την ίδια στέγη! 

80 άνεργοι του Δήμου Λαρισαίων αξιοποίησαν το ταλέντο τους και το επιχειρούν Δημιουργικά! 

Ο δρόμος προς την αυτο-απασχόληση μόλις ξεκίνησε!

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ στο τηλ. 2410554026 ή γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο facebook

Περισσότερα...

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές το ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ολοκληρώνει τις 135 ώρες κατάρτισης με την υλοποίηση των κλαδικών επιμορφωτικών σεμιναρίων.

Συγκεκριμένα, από τις 23 Ιουνίου έως και τις 21 Ιουλίου 2014, πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» εξειδικευμένα στις ανάγκες των ωφελουμένων σεμινάρια.

Κατά τη διάρκεια των κλαδικών σεμιναρίων διάρκειας 25 ωρών, οι καταρτιζόμενοι έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν στις πρακτικές διαχείρισης της σκηνογραφίας στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στα μουσικό-τηλεοπτικά δρώμενα, σε προγράμματα γραφιστικής σχεδίασης όπως CorelDraw και Photoshop, στη Microsoft Access καθώς και σε Βασικές Αρχές Λογιστικής.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ στο τηλ. 2410554026 ή γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο facebook.

Ολοκλήρωση των σεμιναρίων κατάρτισης «Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, Management, Marketing και προώθηση προϊόντων»

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή, 06/06/2014 τα σεμινάρια κατάρτισης του προγράμματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ με την υλοποίηση και της πρακτικής άσκησης των καταρτιζομένων. Στόχος της πρακτικής άσκησης ήταν οι καταρτιζόμενοι να αποκτήσουν γνώσεις και τεχνικές πάνω σε ζητήματα επικοινωνιακής στρατηγικής, προώθησης και δημοσιότητας. Για τον λόγο αυτό, ένα μέρος των καταρτιζομένων υλοποίησαν την πρακτική τους άσκηση διάρκειας 32 ωρών σε εταιρείες του δημιουργικού τομέα του Δήμου Λαρισαίων, ενώ ένα δεύτερο μέρος των ωφελουμένων υλοποίησαν στο ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ένα project με τίτλο «Επικοινωνιακή Στρατηγική». Ως αποτέλεσμα του εν λόγω project ήταν η δημιουργία τριών (3) videos τα οποία έχουν ως σκοπό την προώθηση της ομάδας ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ στο ευρύ κοινό.

Παρακαλώ κάντε κλικ στα παρακάτω links προκειμένου να δείτε τα τρία videos που αναπτύχθηκαν από τους συμμετέχοντες στο project: 

You are here: Home Home